Friesch Dagblad:"In jûn fol wûnderlik moai streamende lieten"


Era Copier:

Het was in één woord geweldig lieve Inez. Wat een power en wat een gelaagdheid in alles wat je vertelde. Humor, lekker genieten, super lenige zuivere expressieve stem. Henk en ik hebben genoten. Dank.

 

Tjitske Pol:

Prachtig Inez, alles falt op syn plak, en is yn harmonie mei mekoar. Pykefel sa no en dan.

 

Marineke van der Zijpp:

It wie prachtich! In fantastysk underhâldend en learsum ferhaal oer Joni, floeiend ferstringele mei dyn eigen libbensferhalen en fertolke yn skitterende lieten mei top musikanten! In prestaasje om grutsk op te wêzen, Inez!! 

 

Jeannette Bron:

Ik ha een prachtige jun han Inez, Wat een bereik hast sto mei dyn stem, heeg en leeg en alles der tusken, prachtig moai. En een fijne band, mei een moai koor, moaie eigen gelûd stimmen. En respect foar dyn goeie geheugen, wat een lappen tekst! Ik ha net folle "Euh " heard It ljoch en lud wie ek prima! Succes mei de rest fan jimme tour!

 

  

Kris Heidema:

Muzikaal heel knap, vocaal meesterlijk.

 

Franci Heeger:

Het was prachtig! Inez is niet alleen een geweldige zangeres maar ook een geweldige verteller. Gewoon gaan! en je hebt een fantastische avond met Inez, de muzikanten en het koor.

 

Marjolein Staal:

Lieve buuf, het was echt steengoed.

 

Addy Scheele:

Een artistieke en muzikale topprestatie!

 

Lyda Veldstra-Lantinga:

Wy wiene der ek by ( Thea en ik ) prachtich konsert mei super goede muzikanten en eftergrûn sjongers.

 

Corien van der Linden:

Prachtig. En wat een fantastisch optreden. Veel geleerd over Joni!

 

Hans Koekkoek:

Geweldige avond gehad! Genoten van je verhalen, je prachtige lenige stem, de prima band (met top achtergrondkoor). Ook licht en geluid waren prima.

 

Gerard Nijborg:

Bezoek deze prachtige voorstelling, zeer de moeite waard!

 

Eaglefield Zangduo:

Tige tank foar dit ynspirearjende optreden. Machtich moai!

 

Anton Wijnstra:

Moaie foarstelling Inez!! We ha genoaten.

 

Paul Bergman:

Het is een hele mooie voorstelling, om dit repertoire aan te kunnen/durven moet je van goede huize komen… Wat een vakmanschap en passie om zoiets neer te zetten! En het lef om openbaar te repeteren en zo de kwetsbaarheid te tonen die zo essentieel is bij Joni Mitchell. Diep respect voor Inez en band, met name Jan die met zijn fretloze bas de juiste toon zet. Gaat dat zien!

Ritsko van Vliet:

Gister een avondje De Harmonie met mijn ‘schoonmoeder’ Tryntsje Keestra. We waren te gast bij de BAAS GIELE TAKSY PREMIÈRE van Inez Timmer. Maanden terug had ik haar in een crowdfundingactie gesteund en naast een cd was deze avond haar tegenprestatie. Dit was de donatie meer dan dubbel waard.

Bijna twee uur lang komt adhv boeiende verhalen en intense liedjes het leven van singer songwriter Joni Mitchell voorbij. De songteksten zijn moedig en treffend door Eppie Dam in het Fries vertaald. De conference van Inez verveelt geen moment, mede omdat het af en toe met een sausje zelfspot overgoten wordt. En dat alles non stop over het voetlicht gebracht muzikaal ondersteund door een geweldige band met oa meesterbassist Jan van Olffen. Bij de heerlijke backing vocals zag ik naast Reinout Weima verrassend Femke Delhaye staan. Ze was ooit oppas, toen student en later collega van mij. De toegift was vertederend toen een paar leden van Prelude Kinderkoor en het voltallige Projectkoor Hit the Floor met Inez het slotakkoord zongen.

Kortom, dit moet je zien want ‘skoanmem’ en ik hebben ons geweldig vermaakt. En dat terwijl Nynke en ik een week terug bij het Ut Liwwadder Bieroproer ook al zo genoten van haar en Hit The Floor.

 

 


Recensie na Première Friesch Dagblad 10 oktober 2022


Leeuwarder Courant 11 februari 2022Willem de Vries ontving het eerste exemplaar. Foto Peter Schütte.


Reacties CD:

Kick van der Veer: (Andermans Veren, Radio 5)

Wat een mooie cd! De zang, de muziek...top hoor. En de liedjes uiteraard van Joni. Ik ga er maar vanuit dat de Friese teksten ook goed zijn want die versta ik niet. Ze klinken lekker in ieder geval en het tekstboek helpt.

Rolf van Mourik:

Nogmaals dank voor je cd. Ik heb hem gisteren een paar keer beluisterd. Ik vind hem erg mooi. Ik herken de sfeer van Joni Mitchell helemaal. Ik heb zelf twee cd’s van haar en vind het heel bijzonder enkele van haar nummers in een Friese vertaling te horen. Mooie productie, mooi arrangementen (zoals jezelf ook al aangaf op de hoes), mooie vertaling en heel mooi gezongen. Deze cd verdient een breed publiek en ik wens je dat toe. 7 oktober staat in onze agenda genoteerd. 

Durk Fennema:

Nog bedankt foar de CD (eersts parsing). Opnames ferrassend helder, prachtige arranzjeminten, puike muzikanten, klinkt al mei al poerbêst. Dit gehiel fertoant in moaie difersiteit yn styl, dat hâldt de spanning fêst en fansels dyn stim en foardracht binne wer fantastys.. Dit op de cd sawol as live, want dêr songsto de lêste sintsjes fan BGT selfs écht sa heech en sa leech as Joni dat sels ek die......

Marineke van der Zijpp:

Wat in prachtich dokumint Inez, in Baas fan in cd! Hast sels ek heechstaaltsjes sjongen delsetten en mei de sfearfolle muzyk mei swingende eftergrûnkoarkes is it in moai juweeltsje wurden!! Proficiat!! 

Martin Kuhlmann:

Wat een fantastische cd is het geworden. Als groot Joni Mitchell fan ben ik er heel blij mee. 

Piet Hein Oosterhagen:

Een schitterende cd, authentiek Frysk produkt waarbij Joni Mitchell's ontroerende teksten door Eppie Dam behendig in het Fries vertaald zijn.

Hans Koekkoek:

De cd zit op dit moment standaard in de cd speler en komt dagelijks wel even (deels) langs. Mooie productie, fijne band en arrangementen en Inez in topvorm!

NN:

Dit "niet te vermijden talent" rijpt maar dóór.

Inez Timmer wordt hoe langer hoe beter.

De wereld is nog lang niet "van haar af".

Bis Bis Bis


Reacties na open repetitie 15-09-22:

Jan Willem Obbink:

Ik was gisteravond bij de voorstelling en ik heb genoten; hartelijk dank!

 

Minke Postma:

Prachtig programma, bijzonder genoten.

Zeer ontroerd door little Green en het kermisnummer. Aanrader!

 

Wilma van der Bij:

Het was een prachtige voorstelling Inez ik heb genoten

,hele mooie vertalingen en heel erg mooi neergezet door allemaal topartiesten met jou als stralend middelpunt,top productie weer waar je trots op mag zijn, dikke pluim en kus van mij.

 

Sieny Tippersma:

Te laat, gisteravond geweest, prachtige voorstelling. Wat kan Inez mooi vertellen en mooi zingen. Helaas voor wie niet is geweest. 5 oktober weer een kans in Ylst, Mauritiuskerk 20 uur. Ik zeg gaan!!!!!


Inez Timmer sjongt Joni Mitchell

Friese vertalingen van Eppie Dam

Boekingen en informatie:

 

Inez Timmer

 

Tel. 06 - 10687385

info@ineztimmer.de

www.baasgieletaksy.nl

www.theaterineziatief.nl

 

Baas Giele Taksy kwam tot stand met ondersteuning van:

Douwe Kalma Stifting

 

Feitsma Fûns